FLEXIBLA YTOR

I Vasahuset har ni möjlighet att själv vara med och påverka utformningen av ert unika drömkontor. Många uppskattar exempelvis en öppen planlösning, men vill också ha tillgång till mindre telefonrum. Våra kontor passar även utmärkt för aktivitetsbaserade lösningar. Kontorens luft- och klimatkapacitet håller en hög standard. Här möts ni av ljusa ytor i varierande storlek med genomgående stilrena och moderna ytskikt. Kontakta våra Leasing Managers som förser er med information och bokar in en privat visning.

REPRESENTATIVT OCH RYMLIGT

I Vasahusets entré möts ni av ett konstverk hängande från taket med historiska anor, vilket sätter tonen för detta representativa hus. Det finns flera moderna hissar för snabb access oavsett vilken våning ni tar er till. Vasahuset står för kvalitet och affärsmässighet – här får ni en välrenommerad adress med känsla för stil. Längst upp i huset finns även en takterrass med fantastisk vy över Stockholm åt alla väderstreck.

MINIMERA VÄNTETIDEN – MAXIMERA ARBETSDAGEN

När mycket av arbetstiden består av resor, eller ni 
har långväga gäster, gäller det att vara rädd om tiden. Från Vasahuset når ni Arlanda Express på 
tre minuter, och kommer enkelt till perrongen via en “smitväg” från 
hisshallen. Då många i huset är frekventa resenärer finns här även en tidtavla som visar avgångarna. Resan till Arlanda tar endast 20 minuter. Vidare är det inte många steg till T-Centralen med bussar, fjärrtåg och tunnelbana. Med ett centralt läge ser du till att tid, och pengar, går till spillo på onödig restid.

HISTORIA

Vasahuset är en av Stockholms mest signifikanta byggnader. Det ritades av arkitekten Lars-Erik Lallerstedt och stod klart 1960. I originalutförande utgjordes byggnaden av ett höghus med 13 våningar och en lägre del med två våningar, som vette mot Vasagatan. Bottenplanet var indraget, efter inspiration från New Yorks skyskrapor, och hade plats för butiker. Resten av byggnaden inrymde kontor. Fasaden konstruerades enligt den för tiden moderna curtain wall-tekniken. Den innebar att fasadmaterialet, i det här fallet glas och betong, hängdes utanpå byggnadsstommen som en gardin.

Arkitekten Lars-Erik Lallerstedt (som många kanske gissat också var far till riksbekante kocken Erik Lallerstedt) var sedan slutet av 1940-talet Postens chefsarkitekt och har ritat många posthus runtom i landet, bland annat i Karlstad, Katrineholm och Luleå. I husets entréhall installerades en glasskulptur av konstnären Edvin Öhrström, som också ritat verket ”Kristallvertikalaccent”, mer känt som glasobelisken vid Sergels Torg. Än idag möts Vasahusets besökare av denna mäktiga glasskulptur hängandes ned från taket vid entrén. Vasahuset kallades länge Mercedes Benz-huset i folkmun, efter neonskylten som satt på dess tak. 1999 gjordes en påbyggnad med fyra våningar på den lägsta delen av huset. Tillbyggnaden rymmer idag verksamhet för Nordic Light Hotel.